Kandil günleri deyince akla gelen ilk tatlılardan biri un ve irmik helvasıdır... Bunun yanı sıra hamur işlerinden pişi ve kandil simiti de yıllardır en beğenilen lezzetler arasında... İşte hiç bir yerde bulamayacağınız en leziz kandil tarifleri...
Peynir Un Helvası Tarifi
Malzemeler:
1 kase sade yağ
1 kase un
700 gr tuzsuz taze peynir
Şerbeti İçin:
3,5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Peynirli un helvası tarif videosunu izlemek için TIKLAYIN!
Lokma Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
Hamuru için;
1 litre su
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
Tarçın
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Lokma Tatlısı tarif videosunu izlemek için TIKLAYIN!
Peynirli İrmik Helvası Tarifi
Malzemeler:
500 gr irmik
3 kase şeker
7 kase su
200 gr tereyağı
1 kg tuzsuz peynir
Üzeri İçin:
Antep Fıstığı ve Tarçın
Peynirli İrmik Helvası Tarif videosunu izlemek için TIKLAYIN!
Pişi Böreği Tarifi
Malzemeler:
Hamuru İçin:
5 su bardağı un
Yarım çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1.5 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
İç harcı için:
300 gr az yağlı kuzu kıyma
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı margarin
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı safran
1 çay kaşığı kara biber
3.5 su bardağı kaynamış su
Pişi Böreği Tarif videosunu izlemek için TIKLAYIN!