Koleksiyonlar

Bu pilavda yok yok! Mevlevi Pilavı Tarifi

Mevlevi Pilavı, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Mevlevi Pilavı yapabilirsiniz.

Malzemeler:

1/2 kg kestane
3 havuç
1 çay bardağı nohut
2 tavuk göğsü 
2 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı kuş üzümü
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Kestaneler pişirilip kabukları soyulur.

Tavuklar ve ıslatılmış nohut bir tencereye alınıp kaynatılır.

Pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile hafifçe kavrulup  kenara alınır.

Havuçlar küp şeklinde doğranıp 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavrulur.

Haşlanan tavuk etleri iri parçalar halinde didilir.

Tencerenin en altına sırayla tavuk eti, kestane, nohut kuş üzümü ve havuç yayılır.

Son olarak pirinç eklenir.

Pirincin üzerini biraz geçecek kadar su-tavuk suyu karışımı eklenir.

Kısık ateşte pişirilir. 2 saat kadar demlendirilir.

Servis tabağına ters çevirilerek alınır.


İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Bal Kurabiyesi Tarifi - Bal Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Beşamel Soslu Oturtma Tarifi - Beşamel Soslu Oturtma Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Köfteli Buğday Çorbası Tarifi - Köfteli Buğday Çorbası Nasıl Yapılır?

İtirafçı Nevzat Narin'i nasıl sakladığını anlattı!