Malzemeler:
200 gr beyaz peynir
1 su bardağı buğday
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı nar
1 demet kuzu kulağı
1 demet semizotu
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
½ demet taze nane
1 tutam fesleğen
5 dal taze soğan
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı sirke
1 adet limon
Yapılışı:
1 su bardağı buğday haşlanıp süzülür ve soğumaya bırakılır.
Tüm yeşillikler ince ince kıyılıp derin bir kapta birleştirilir.
Soğuyan buğday yeşiliklere eklenir.
1 su bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı nar ilave edilir.
Arzuya göre tuz atılıp salata harmanlanır.
Sosu için; 2 yemek kaşığ nar ekşisi, 1 yemek kaşığı sirke 1 limonun suyu karıştırılır.
Salata servis tabağına ters çevrilir.
Beyaz peynir cevizle karıştırılıp salatanın etrafına yerleştirilir.
Üzerine sos dökülür.