Koleksiyonlar

Mis gibi bir Ciğer Yahni Tarifi

‘Ciğer Yahni tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Ciğer Yahni yapabilirsiniz.’

Ciğer Yahni MALZEMELERİ

1 kilo  dana ciğeri
2 soğan
3 diş sarımsak
2 yeşil biber
1 kapya (kırmızı) biber
1 çorba kaşığı salça
5 domates
Tuz 
Karabiber 
Kimyon

Üzeri için
Maydanoz
Taze soğan

Ciğer Yahni Yapılışı:
Ciğerler sıvı yağda yüksek ateşte kısa süreli pişirilir. Ayrı bir tencerede soğan kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine sarımsak, biberler ve salça eklenir. Az pişen ciğerlerde tencereye aktarılır. Ciğerler soğan ve biberlerle biraz kavrulduktan sonra üstüne küp küp doğranmış domatesler eklenir ve karıştırılmadan pişmeye bırakılır. Tencerenin kapağı tam açılmadan üzerine kenarından biraz su ve tuz eklenir. Ciğerler piştikten sonra karabiberi ve kimyonu koyulur.  Maydanoz ve yeşil soğanla servis edilir.


İlgili Haberler

Ünlü türkücü Hülya Polat müziğe nasıl başladı?

Kusursuz olmak hayatımızı nasıl etkiliyor?

Çocuklarla nasıl kaliteli vakit geçirilir?

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?