Koleksiyonlar

Parmak Kebabı Tarifi

‘Parmak Kebabı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Parmak Kebabı yapabilirsiniz.’

Parmak Kebabı MALZEMELERİ

7 adet patates  
4 adet patlıcan 
1 kg kuşbaşı kuzu eti 

Sosu için:
1 çorba kaşığı domates salçası 
1 çorba kaşığı biber salçası 
1 soğan 
2 biber 
2 domates 
1 çay bardağı domates sosu 
2 çorba kaşığı zeytinyağı 
Tuz 

Kızartmak için: Sıvı yağ 

Parmak Kebabı yapılışı: 
Patates ve patlıcanlar soyulduktan sonra parmak şeklinde doğranır. Sonra yağda kızartılıp fırın kabının kenarlarına altta patatesler üstte patlıcanlar olacak şekilde dizilir. Diğer tarafta et iyice kavrulur. Daha sonra 2 çorba kaşığı zeytinyağı eklenip karıştırılır. Doğranmış soğan, biber ve domates eklenip kavurmaya devam edilir. Domates ve biber salçası eklenip karıştırıldıktan sonra 2 su bardağı su ilave edilir. Kısık ateşte pişirilir. Tuz atılır. Et piştikten sonra tepsideki sebzelerin ortasını boşaltılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirilir.


İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Bal Kurabiyesi Tarifi - Bal Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Beşamel Soslu Oturtma Tarifi - Beşamel Soslu Oturtma Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Köfteli Buğday Çorbası Tarifi - Köfteli Buğday Çorbası Nasıl Yapılır?

İtirafçı Nevzat Narin'i nasıl sakladığını anlattı!