Koleksiyonlar

Parmak Kebabı Tarifi

‘Parmak Kebabı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Parmak Kebabı yapabilirsiniz.’

Parmak Kebabı MALZEMELERİ

7 adet patates  
4 adet patlıcan 
1 kg kuşbaşı kuzu eti 

Sosu için:
1 çorba kaşığı domates salçası 
1 çorba kaşığı biber salçası 
1 soğan 
2 biber 
2 domates 
1 çay bardağı domates sosu 
2 çorba kaşığı zeytinyağı 
Tuz 

Kızartmak için: Sıvı yağ 

Parmak Kebabı yapılışı: 
Patates ve patlıcanlar soyulduktan sonra parmak şeklinde doğranır. Sonra yağda kızartılıp fırın kabının kenarlarına altta patatesler üstte patlıcanlar olacak şekilde dizilir. Diğer tarafta et iyice kavrulur. Daha sonra 2 çorba kaşığı zeytinyağı eklenip karıştırılır. Doğranmış soğan, biber ve domates eklenip kavurmaya devam edilir. Domates ve biber salçası eklenip karıştırıldıktan sonra 2 su bardağı su ilave edilir. Kısık ateşte pişirilir. Tuz atılır. Et piştikten sonra tepsideki sebzelerin ortasını boşaltılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirilir.


İlgili Haberler

Çapkın erkek nasıl anlaşılır?

Çapkın erkek nasıl anlaşılır?

Arda'nın Mutfağı - Frambuazlı Pişmeyen Cheesecake Nasıl Yapılır? - Frambuazlı Pişmeyen Cheesecake Tarifi

Arda'nın Mutfağı - Frambuazlı Pişmeyen Cheesecake Nasıl Yapılır? - Frambuazlı Pişmeyen Cheesecake Tarifi

Arda'nın Mutfağı - Salçalı Anne Makarnası Nasıl Yapılır? - Salçalı Anne Makarnası Tarifi

Arda'nın Mutfağı - Beşamel Soslu Fırın Tavuk Nasıl Yapılır? - Beşamel Soslu Fırın Tavuk Tarifi