Koleksiyonlar

Tatlı Erişte Tarifi

‘Tatlı Erişte tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Tatlı Erişte yemeğini yapabilirsiniz.’

Tatlı Erişte

Malzemeler:
4 avuç erişte
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
 
Tatlı Erişte Yapılışı:
Erişte, derince bir tencereye alınır ve üzerine sıcak su eklenerek haşlanır. 2 yemek kaşığı tereyağ, ayrı bir tencerede kokusu çıkana kadar iyice eritilir. Pişen eriştenin suyu süzülür ve servis kabına alınır. Üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker serpilir. Eritilmiş tereyağı da eriştenin her yerine eşit miktarda gezdirilir.Tatlı Erişte servise hazırdır.


İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Bal Kurabiyesi Tarifi - Bal Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Beşamel Soslu Oturtma Tarifi - Beşamel Soslu Oturtma Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Köfteli Buğday Çorbası Tarifi - Köfteli Buğday Çorbası Nasıl Yapılır?

Dilber'in tatlı cahilliği!