Yemek Tarifleri

Pestil Kızartması - Pestil Kızartması Tarifi - Pestil Kızartması Nasıl Yapılır?

‘Pestil Kızartması tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Pestil Kızartması yapabilirsiniz.’

Pestil Kızartması MALZEMELERİ

1 kg dut pestili
2-3 adet yumurta
1 su bardağı ceviz içi

Kızartmak için: 
Sıvıyağ

Süslemek için: 
Pudra şekeri

Pestil Kızartması Yapılışı:
Pestiller uzun kesilir. Diğer tarafta derin bir kaseye alınan yumurtalar iyice çırpılır. Pestil dilimleri yumurtaya bulanır. Derin bir tavada çok kızdırılmış yağ içinde iki taraflı olarak kızartılır. Servis tabağına alınır. Ceviz içi ve pudra şekeri ile süslenip servis yapılır.


İlgili Haberler

Nare, kaçması için Alya'ya yardım etti!

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Arnavut Ciğeri Tarifi - Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Halka Tatlısı Tarifi - Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?