Yemek Tarifleri

Pırasalı Börek - Pırasalı Börek Tarifi - Pırasalı Börek Nasıl Yapılır?

‘Pırasalı Börek tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Pırasalı Börek yemeğini yapabilirsiniz.’

Pırasalı Börek

Malzemeler:
750 gram un
2,5 su bardağı ılık su
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı

İçi için: 
2 pırasa
1 soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı 
1 yumurta akı 
Tuz, karabiber 

Üzeri için:
250 gram tereyağı

Yapılışı:
Hamur için un derin bir kaba alınır. Ilık su, tuz, sirke ve zeytinyağı eklenip iyice yoğrulur. Hamur oda sıcaklığında 20-30 dakika dinlendirilir. Diğer tarafta pırasa ince ince, soğan ise yemeklik doğranır. Doğranmış soğan ve pırasalar zeytinyağında kavrulup bir taşım pişirilir. İç harç ılınınca içine yumurta akı, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Üzerine sürmek için tereyağı eritilip soğumaya bırakılır. Dinlenen hamur ikiye bölünür. Herbir parçadan 6-7 beze yapılır. Bezeler oklavayla tabak büyüklüğünde açılır ve üzerine eritilmiş tereyağı sürülür. Açılıp yağlanmış 7 beze üst üste yerleştirilip yufka büyüklüğünde açılır. Hamurlar ikiye kesilir. Hamurun bir kenarına pırasalı iç harç yayılıp rulo şeklinde sarılır. Börek yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Börekler ince uçlu bir bıçakla kesilip üzerlerine eritilmiş tereyağı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirilir


İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Elmalı Crumble Tarifi - Elmalı Crumble Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi - Yoğurtlu Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Patates Topik Tarifi - Patates Topik Nasıl Yapılır?

Ünlü türkücü Hülya Polat müziğe nasıl başladı?