Yemek Tarifleri

Taş Kadayıf - Taş Kadayıf Tarifi - Taş Kadayıf Nasıl Yapılır?

‘Taş Kadayıf tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Taş Kadayıf yapabilirsiniz.’

Taş Kadayıf MALZEMELERİ


1 kg hazır taş kadayıf
100 gram iri çekilmiş ceviz
Toz tarçın

Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu

Kızartmak için: Sıvıyağ

Taş Kadayıf Yapılışı:
Çekilmiş ceviz toz tarçın ile karıştırılır, hazır taş kadayıflarının içine paylaştırılır. Kadayıfların kenarları bastırılarak yapıştırılır. Taş kadayıflar kızgın yağ içinde pembeleşinceye kadar kızartılır. Diğer tarafta su, şeker ve limon suyu ile şerbet hazırlanıp soğuması için kenara alınır. Kızaran taş kadayıflar soğuk şerbetin içine atılıp, servis tabağına alınarak toz fıstıkla süslenir.


İlgili Haberler

Ünlü türkücü Hülya Polat müziğe nasıl başladı?

Kusursuz olmak hayatımızı nasıl etkiliyor?

Çocuklarla nasıl kaliteli vakit geçirilir?

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?