Milli Teknoloji Burs Programı ile Sen de #MilliTeknolojiHamlesi'nin Bir Parçası Ol
Gönüllü Burs Programına Türkiye'deki tüm üniversitelerin hazırlık, 1. sınıf, 2. sınıf, 3. sınıf ve 4. sınıf öğrencileri başvuru yapabiliyor. Gönüllü Burs Programı’na kabul alan öğrencilerden burs aldıkları süreçte Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nda yürütülen projelere katkı sağlamaları, görev bazlı proje geliştirmeleri, araştırma yapmaları ve birlikte çalışacakları koordinatörlüklerde aktif rol almaları bekleniyor. Gönüllü bursunu almaya hak kazanan öğrenciler 10 ay boyunca aylık 700 TL burs alıyor.
Eğitmen-Mentor Burs Programına ise mühendislik ağırlıklı bölümlerde eğitim gören 2. sınıf, 3. sınıf, 4. sınıf ve lisansüstü programlarına kayıtlı üniversite öğrencileri başvuru yapabiliyor. Eğitmen-Mentor Burs Programı’na kabul alan öğrencilerden burs aldıkları süreçte yetkin oldukları alanlarda Deneyap Teknoloji Atölyelerindeki öğrencilere eğitmenlik yapmaları ve yarışmalar için desteklenen takımlara mentorluk yapmaları bekleniyor. 12 ay boyunca devam edecek Eğitmen-Mentor Burs Programı kapsamında öğrencilere aylık 1000 TL burs veriliyor.
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın www.turkiyeteknolojitakimi.org web sitesi üzerinden elektronik olarak yapılan başvurular için son başvuru tarihi 29 Kasım 2020.
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, yetenekli gençlerin ve her yaş grubundan insanın teknoloji üretme sürecine katılmasını sağlamak, stratejik önemi gereğince milli ve özgün olarak üretilmesi öncelikli olan teknolojilerin üretilmesine yönelik girişim, proje ve faaliyetleri desteklemek, teknoloji alanında girişimcilik kültürünün gelişmesine ve bütün bu alanlarda yapılacak bilimsel çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur.
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Türkiye’nin daha iyi bir dünya için sesini yükseltebilmesi, özgün teknolojiler geliştirebilmesi, küresel adaletin sağlanması ve teknolojinin insanlık yararına kullanılmasına liderlik edebilmesi için Milli Teknoloji Hamlesi’nin gerçekleştirilmesinin kaçınılmaz olduğuna inanan bir grup genç girişimci ve profesyonel tarafından kurulmuştur. Vakıf yürütmekte olduğu proje ve çalışmalarıyla, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesine yönelik katkı sağlamayı hedeflemektedir.
Bir toplum ve ülkenin, teknolojik açıdan kendine yeterliliğinin en temel unsurunu yetişmiş insan kapasitesi oluşturmaktadır. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, bu inançla yola çıkarak Türkiye’nin bu alanda yetişmiş insan kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bilim Üsküdar, Deneyap, Deneyap Türkiye, Girişim Merkezi, TEKNOFEST, Milli Teknoloji Burs Programı, Girişimci Adayları Burs Programı ve Teknolojinin Milli Takımları Destek Programı Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın gerçekleştirdiği projeler arasında yer alır.
Vakıf, yürüttüğü projeler kapsamında potansiyel sahibi ortaokul, lise ve üniversite gençlerine yönelik teknik eğitimler ve atölye çalışmaları gerçekleştirir, teknolojinin spesifik alanlarında uzmanlaşmayı hedefleyen, proje geliştiren ve ulusal & uluslararası yarışmalara katılacak takımlara maddi çalışma destekleri ve danışmanlık desteği sunar, Türkiye’ye katma değer sağlayacak teknoloji girişimlerine kuluçka ve hızlandırma merkezlerinde lojistik, teknik ve danışmanlık desteği, girişim sermayeleri ve melek yatırım ağları yoluyla sermaye destekleri sağlar. Türkiye’nin yerli ve milli teknoloji hamlesine katkı sağlamak konusunda istekli lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs desteği sağlar. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye'nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının destekleriyle gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali ile hava gösterileri, teknoloji yarışmaları, havacılık ve uzay konulu etkinlik, söyleşi vb. faaliyetlere ev sahipliği yapar.
Dünyanın en büyük Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST’in üçüncüsü 24-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleşmiştir.