Yemek Tarifleri

Çikolatalı Sufle Tarifi - Çikolatalı Sufle Nasıl Yapılır?

"Çikolatalı Sufle" tarifi! ‘Çikolatalı Sufle tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Çikolatalı Sufle yapabilirsiniz.’

Çikolatalı Sufle

MALZEMELER

200 gram bitter çikolata

2 adet yumurta sarısı

150 gram toz şeker - 1 su bardağından 1 parmak eksik

250 ml krema - 1 + 1/4 su bardağı

250 ml süt

1 paket vanilya

70 gram un

20 gram buğday nişastası

50 gram kakao

1 paket kabartma tozu

4 adet yumurta beyazı

1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker

Kaplar için;

2 yemek kaşığı tereyağı -  oda sıcaklığında

3 - 4 yemek kaşığı toz şeker

Servis için;

Pudra şekeri

3 - 4 yemek kaşığı krema

YAPILIŞI:

Çikolatanızı benmari usulü eritin.

Bir karıştırma kabında yumurta sarısı ve toz şekeri bir çırpma teli yardımıyla karıştırın.
Ardından un ve nişastayı ekleyip karıştırmaya devam edin.

Süt ve kremayı bir sos tenceresine alın ve kaynama noktasına getirene kadar ısıtın.
Isınan süt ve kremaya vanilya ekleyip kum kıvamına gelene kadar karıştırın.
Isıttığınız krema ve süt karışımını kum kıvamına gelen unlu karışıma azar azar ekleyip çırparak temperleyin.
Hazırladığınız sütlü karışımı tekrar tencereye alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte 10 dakika karıştırarak pişirin.

Eriyen çikolatanıza kakaoyu ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın.
Kıvamı koyulaşan sütlü karışımı ocaktan alın ve bir karıştırma kabına aktarıp erittiğiniz çikolatalı kakao karışımı muhallebi kıvamındaki karışıma ekleyin.
Ardından kabartma tozunu da ilave edip karıştırın.

Not 1: Kabartma tozunu en son eklediğinizde sufle çok daha iyi kabaracaktır.

Ayrı bir karıştırma kabında yumurta beyazı ve toz şekerini iyice kabarana kadar çırpın.
Kar gibi kabaran yumurta beyazlarını diğer harcınıza azar azar ekleyerek bir spatula yardımıyla dışarıdan içeri doğru karıştırın.

Not 2: Eğer tüm yumurta beyazlarını hızlı bir şekilde karıştırırsanız sufleleriniz istediğiniz kadar yükselmeyecek, kabarmayacaktır.

Pişirmek için;
Sufle kaselerinizi oda sıcaklığındaki tereyağı ile yağlayın.
Tereyağını bir fırça yardımı ile tabandan yukarı doğru şeritler oluşturarak yağlayın.

Not 3: Bu işlem suflenizin kabarırken daha hızlı ve rahat yükselmesini sağlar.

Yağlama işlemi bittikten sonra kalıplarınızın içini şeker ile kaplayın.
Hazırladığınız sufle harcını kaplarda bir ya da yarım parmak boşluk kalacak şekilde bir kepçe yardımıyla pay edin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 11 – 16 dakika pişirin.
Üzerine pudra şekeri serperek, krema ile servis edin.

Not 4: Eğer suflelerinizi hemen pişirmek istemezseniz üzerlerini streç filmle kapatarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.