Buğday Çorbası (Etli) MALZEMELERİ
500 gram kuşbaşı et
1. 5 su bardağı aşurelik buğday (1 gece önceden ıslayabilirsiniz)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Eti hafif kavurmak için 1 yemek kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı su
Tuz
Buğday Çorbası (Etli) Yapılışı:
Etleri sıvı yağ da biraz kavurup üzerine buğdayı ve suyu ekliyoruz. Pişmeye bırakıyoruz tencere türünüze göre süre değişiyor. Pişmeye yakın ince doğrayıp tereyağında kavurduğumuz soğanı, haşlanmış nohutları ve tuzunu ekleyip 10-15 dakika daha kaynatıp pişiriyoruz. Afiyet olsun. İsterseniz tavuk eti ile de hazırlayabilirsiniz.