Yemek Tarifleri

Buğday Çorbası (Etli) - Buğday Çorbası (Etli) Tarifi - Buğday Çorbası (Etli) Nasıl Yapılır?

‘Buğday Çorbası (Etli) tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Buğday Çorbası (Etli) yapabilirsiniz.’

Buğday Çorbası (Etli) MALZEMELERİ

500 gram kuşbaşı et

1. 5 su bardağı aşurelik buğday (1 gece önceden ıslayabilirsiniz)

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 orta boy soğan

2 çorba kaşığı tereyağı

Eti hafif kavurmak için 1 yemek kaşığı sıvı yağ

5 su bardağı su

Tuz

Buğday Çorbası (Etli) Yapılışı: 

Etleri sıvı yağ da biraz kavurup üzerine buğdayı ve suyu ekliyoruz. Pişmeye bırakıyoruz tencere türünüze göre süre değişiyor. Pişmeye yakın ince doğrayıp tereyağında kavurduğumuz soğanı, haşlanmış nohutları ve tuzunu ekleyip 10-15 dakika daha kaynatıp pişiriyoruz. Afiyet olsun. İsterseniz tavuk eti ile de hazırlayabilirsiniz.


İlgili Haberler

Ünlü türkücü Hülya Polat müziğe nasıl başladı?

Kusursuz olmak hayatımızı nasıl etkiliyor?

Çocuklarla nasıl kaliteli vakit geçirilir?

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?