Buğdaylı Yoğurt Çorbası
Malzemeler
5 su bardağı su
1,5 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut – haşlanmış
Tuz
Karabiber
Meyanesi için;
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Pul biber
Yapılışı:
Tencerenizi ocağa alın ve suyu ilave edip kaynatın.
Hafif kaynamaya başlayan suyunuzun içerisine buğday, nohut, tuz ve karabiber ilave edip bir taşım kaynatın.
Meyanesi için;
Bir karıştırma kabına süzme yoğurt, un ve yumurta sarısını ilave edip iyice çırpın.
Çorbanın suyundan azar azar ekleyerek ılıttığınız meyaneyi çorba tenceresine ilave edin ve 10 dakika kadar tıkırdatın.
Üzeri için;
Tereyağını eritin üzerine pul biber ve kuru naneyi ekleyin.
Çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.