Yemek Tarifleri

Düğün Çorbası - Düğün Çorbası Tarifi - Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?

‘Düğün Çorbası tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Düğün Çorbası yapabilirsiniz.’

Düğün Çorbası MALZEMELERİ

3 parça kemikli kuzu eti
1 adet kuru soğan
5 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
 
Düğün Çorbası Yapılışı:


3 parça kemikli kuzu eti yağsız kızgın tavada iki tarafının rengi değişene kadar biraz kızartılır(mühürlenir) 1 adet kuru soğan ve bir çay kaşığı karabiber ilave edilir. Üzerini geçecek kadar suyla birlikte haşlanır. Etler, suyun içinden alınır ve et suyu da süzülerek çorbanın pişeceği tencereye boşaltılır. 2 yemek kaşığı un biraz suyla çırpılıp çorbaya eklenir. Çorba kaynayana kadar etler küçük küçük didiklenir. Kaynayan çorbaya ilave edilir. Bir iki taşım daha kaynatılır. 5 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurtanın sarısıyla çırpılıp yavaş yavaş çorbaya dökülür. 2 yemek kaşığı tereyağında 1 tatlı kaşığı pul biber kızdırılır ve pişen çorbanın üzerine gezdirilir.Düğün Çorbası servise hazırdır.


İlgili Haberler

Ünlü türkücü Hülya Polat müziğe nasıl başladı?

Kusursuz olmak hayatımızı nasıl etkiliyor?

Çocuklarla nasıl kaliteli vakit geçirilir?

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?