Ekşili Köfte
Malzemeler
Köfteler için;
1 su bardağı ince bulgur
300 gr. yağsız kıyma - 2 kez çekilmiş
1/2 su bardağı su
Tuz
Çorbası için;
2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan - yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2,5 su bardağı et suyu
1 su bardağı su
1 su bardağı nohut – haşlanmış
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kuru nane
Toz kırmızı biber
Yapılışı
Köfteler için;
Karıştırma kabınıza kıyma ve bulguru ekleyin.
Üzerine su ve tuzu ekleyip iyice yoğurun.
Hazırladığınız harçtan misket büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteler hazırlayın.
Çorba için;
Çorba tencerenizin içerisine tereyağını ekleyin ve eritin.
İnce yemeklik doğradığınız soğanı tencereye ekleyin ve yumuşayana kadar karıştırın.
Salçaları içerisine ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Ardından içerisine et suyu, su, kabuklarını soyduğunuz haşlanmış nohut, tuz ve karabiberi ekleyip 10 dakika kaynatın.
Hazırladığınız köfteleri ilave edin ve yüksek ateşte 15 dakika pişirin.
Sumak ekşisini ekleyin ve tencereyi ocaktan alın.
Üzeri için;
Bir sos tenceresinde zeytinyağını ısıtın alın ve ezdiğiniz sarımsağı hafif karıştırın.
Kuru nane ve toz kırmızı biberi ekleyip ocaktan alın.
Ekşili köftenin üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis edin.