Ezogelin Çorba
Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan – yemeklik doğranmış
2 diş sarımsak
1 su bardağı kırmızı mercimek
1/4 su bardağı pilavlık bulgur
1/4 su bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
7 su bardağı su
Meyanesi için;
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
Kuru nane
Kırmızı toz biber
Pul biber
2 su bardağı su veya et suyu
YAPILIŞI:
Tereyağını tencereye alıp eritin.
Soğanları tencerenize alın ve yumuşayana kadar soteleyin.
Sarımsakları ilave edin ve karıştırın.
Yıkanmış kırmızı mercimek, bulgur ve pirinci ilave edip birkaç tur karıştırın.
Tuz, karabiber ve suyunu ilave edip birkaç tur karıştırın.
Tencerenizin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
Meyanesi için;
Bir sos tenceresine ayçiçek yağını ekleyin ve ısıtın.
Yağınız ısınınca domates salçası ve unu ilave edip kavurun.
Kuru nane, kırmızı toz biber ve pul biberi ilave edip karıştırın.
Suyunu ilave edin ve kıvam alana kadar karıştırın.
Birleştirmek için;
Çorba tencerenizdeki bakliyatlar pişince meyanesini ilave edip karıştırın.
15 dakika daha pişmeye bırakın.