Yemek Tarifleri

Ezogelin Çorba - Ezogelin Çorba Tarifi - Ezogelin Çorba Nasıl Yapılır?

‘Ezogelin Çorba tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Ezogelin Çorba yapabilirsiniz.’

Ezogelin Çorba

Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet orta boy kuru soğan – yemeklik doğranmış

2 diş sarımsak

1 su bardağı kırmızı mercimek

1/4 su bardağı pilavlık bulgur

1/4 su bardağı pirinç

Tuz

Karabiber

7 su bardağı su
 
Meyanesi için;

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı domates salçası

Kuru nane

Kırmızı toz biber

Pul biber

2 su bardağı su veya et suyu 

YAPILIŞI:

Tereyağını tencereye alıp eritin.

Soğanları tencerenize alın ve yumuşayana kadar soteleyin.

Sarımsakları ilave edin ve karıştırın.

Yıkanmış kırmızı mercimek, bulgur ve pirinci ilave edip birkaç tur karıştırın.

Tuz, karabiber ve suyunu ilave edip birkaç tur karıştırın.

Tencerenizin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.

Meyanesi için;

Bir sos tenceresine ayçiçek yağını ekleyin ve ısıtın.

Yağınız ısınınca domates salçası ve unu ilave edip kavurun.

Kuru nane, kırmızı toz biber ve pul biberi ilave edip karıştırın.

Suyunu ilave edin ve kıvam alana kadar karıştırın.

Birleştirmek için;

Çorba tencerenizdeki bakliyatlar pişince meyanesini ilave edip karıştırın.

15 dakika daha pişmeye bırakın.