Kesme Çorbası
Malzemeler
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet kuru soğan
100 gr kavurma
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
5 su bardağı su
1 su bardağı kesme hamur
Terbiyesi için;
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1/2 limonun suyu
Yapılışı
Tencerenizi ocağa alın ve ayçiçek yağını ekleyip ısıtın.
Soğanlarınızı ince yemeklik doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurun.
Kavurma, salça ve tuzu ilave edip iyice kavurun.
Suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
Hamurlarınızı çorbanızın içerisine alın ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Terbiyesi için;
Bir karıştırma kabında yoğurt, un ve yarım limon suyunu çırpın.
Tenceredeki sudan bir kepçe terbiyenin olduğu kaseye ekleyip karıştırın.
Terbiyenin kıvamını bu şekilde ılıtıp tencereye ilave edin.
Sürekli karıştırarak kaynatın.
Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Kaselere pay ederek sıcak servis edin.