Yemek Tarifleri

Kremalı Mantar Çorbası - Kremalı Mantar Çorbası Tarifi - Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

‘Kremalı Mantar Çorbası tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kremalı Mantar Çorbası yapabilirsiniz.’

Kremalı Mantar Çorbası

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
400 gr. mantar - ince doğranmış
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı tavuk suyu
1 - 1,5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
200 ml. krema

Üzeri için;

Dereotu - ince kıyılmış

YAPILIŞI:

Tereyağını tencerede eritin, mantar ve sarımsakları ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.

Unu ekleyin, baharatlandırın ve kavurun.

Un kokusu çıkınca yavaşça ve sürekli karıştırarak sularını ekleyin ve kaynamaya bırakın.

Çorba kaynayınca ocaktan alın kremayı sürekli karıştırarak ilave edin ve tekrar ocağa alıp bir taşım kaynatın.

Üzerine ince kıyılmış dereotu serpip servis edin.