Kremalı Mantar Çorbası
MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
400 gr. mantar - ince doğranmış
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı tavuk suyu
1 - 1,5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
200 ml. krema
Üzeri için;
Dereotu - ince kıyılmış
YAPILIŞI:
Tereyağını tencerede eritin, mantar ve sarımsakları ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.
Unu ekleyin, baharatlandırın ve kavurun.
Un kokusu çıkınca yavaşça ve sürekli karıştırarak sularını ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Çorba kaynayınca ocaktan alın kremayı sürekli karıştırarak ilave edin ve tekrar ocağa alıp bir taşım kaynatın.
Üzerine ince kıyılmış dereotu serpip servis edin.