Kuru Bamya Çorbası
Malzemeler
Bamya için;
100 gr. kuru bamya
1 adet limon
1 litre su
Çorba için;
1 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gram dana kuşbaşı – küçük doğranmış
Etlerin üzerini geçecek kadar su
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan – yemeklik doğranmış
2 diş sarımsak – ezilmiş
3 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
6 su bardağı su
2 limon suyu
Yapılışı
Bamya için;
Bir tencereye suyu koyun içine ipli halde bamyaları ekleyin.
Bir limonu 4’e bölün ve tencereye koyun 10 – 15 dakika kadar haşlayın.
Bamyalar haşlanınca suyunu süzün, iplerinden çıkartın ve kenara alın.
Çorba için;
Ayrı bir tencereyi ocağa alın ve ısıtın.
Zeytinyağını ilave edin ve etleri ekleyip hafif kavurun.
Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip etleri tamamen pişirin.
Etler tamamen pişince üzerine tereyağını ilave edin ve soğanı ilave edip yumuşayana kadar kavurun.
Yumuşayan soğanın üzerine sarımsakları ve domates salçasını ilave edip kavurmaya devam edin.
Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip karıştırın.
Suyunu ilave edin ve karıştırın.
Bamyalarınızı ipinden çıkartın.
Limon suyu ve bamyaları da ilave edip 30 dakika kısık ateşte pişirin.