Yemek Tarifleri

Mercimekli Buğday Çorbası - Mercimekli Buğday Çorbası Tarifi - Mercimekli Buğday Çorbası Nasıl Yapılır?

‘Mercimekli Buğday Çorbası tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Mercimekli Buğday Çorbası yapabilirsiniz.’

Mercimekli Buğday Çorbası

MALZEMELER

1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 dolu tutam kuru nane
1 su bardağı yeşil mercimek – haşlanmış
1 su bardağı aşurelik buğday – haşlanmış
Tuz
Karabiber
Pul biber
5 su bardağı su

YAPILIŞI

Soğanınızı ince yemeklik doğrayın.

Tencerenizi ocağa alıp, içerisine tereyağı ve zeytinyağı ekleyip, ısıtın.

Yağlarınız ısınınca içerisine doğradığınız soğanları ekleyin ve kavurun.

Soğanlarınız iyice pembeleşince içerisine salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Salçayı hafif açabilmek için içerisine çok az su ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Ardından içerisine haşladığınız yeşil mercimek ve buğdayı ekleyin.

Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip, karıştırın.

Suyunu ekleyin, her şeyi birkaç tur karıştırın ve kapağını kapatın.

Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.