Nohutlu Yoğurt Çorbası Malzemeleri
1,5 su bardağı buğday
4 su bardağı su - haşlamak için
5 su bardağı su
1 su bardağı nohut - haşlanmış
Tuz
Karabiber
Meyanesi için;
1 kase süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kuru nane
Pul biber
Yapılışı:
Buğdayı yıkayın, tencereye alın üzerine 4 su bardağı su ekleyerek haşlayın.
Buğdaylar suyunu çekip iyince haşlanınca üzerine 5 su bardağı suyu ve nohutları ekleyip, bir taşım kaynatın.
Meyanesi için;
Süzme yoğurt, un ve yumurta sarısını ayrı bir kasede çırpın, çorbanın suyundan azar azar ekleyerek ılıttığınız bu sosu çorba tenceresine karıştırarak ilave edin, 10 dakika kadar tıkırdatın.
Üzeri için;
Tereyağını eritin üzerine pul biber ve kuru naneyi ekleyin.
Çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.