Şehriyeli Tavuk Çorbası
Malzemeler
Tavuğu Haşlamak için;
2 adet defne yaprağı
1/2 adet limon suyu
Tuz
Karabiber
5 – 6 su bardağı su
Çorba için;
2 adet kemikli tavuk but – haşlanmış
3 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı su
½ su bardağı arpa şehriye
Tuz
Karabiber
Terbiyesi için;
1 adet yumurta sarısı
1/2 adet limon suyu
1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
Dereotu
Yapılışı
Tavukları bir tencerede haşlayın ve süzün.
Süzdüğünüz tavuk suyunu kenara ayırın.
Ardından ayırdığınız tavuk suyu ve suyu ilave edip, kaynamaya bırakın.
Haşlanmış tavukları didikleyin.
Arpa şehriye, tuz ve didiklenmiş tavukları tencereye ekleyip kaynamaya bırakın.
Bir kasede terbiye için olan tüm malzemeleri karıştırın.
Çorbadan aldığınız 1 kepçe suyla terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin.
Bir taşım daha kaynatarak pişirdikten sonra altını kapatın. Üzerine ince kıyılmış dereotu serperek, sıcak servis edin.