Tarhana Çorbası
MALZEMELER
4 yemek kaşığı toz tarhana
1 tutam kuru nane
7 su bardağı su
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
1 paket hellim peyniri
YAPILIŞI
1 su bardağı suda, tarhana ve kuru naneyi en az 1 saat bekletin.
Bir çorba tenceresinde tereyağı, domates salçasını hafif karıştırın ardından tarhanayı ve suyu ilave edin.
Opsiyonel olarak kuru nane, tuz, karabiber ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynatın.
Kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakın, kısık ateşte kapağı kapalı 5 – 10 dakika pişirin ve ateşten alın.
Hellim peynirini küp küp doğrayın yağsız bir tavada soteleyerek renk verin.
Çorbayı servis kasesine alın ve üzerine hellim peyniri ekleyerek servis edebilirsiniz.