Tavuk Paçası Çorbası
Malzemeler
4 su bardağı tavuk suyu
1 - 2 su bardağı su
200 gram tavuk göğsü - haşlanmış
Tuz
Beyaz biber
Meyanesi için;
4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
2 - 3 diş sarımsak - ezilmiş
2 tepeleme yemek kaşığı un
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
Toz kırmızı biber
Kuru nane
Servis ederken;
2 - 3 yemek kaşığı sirke
Yapılışı
Tavuğunuzu haşladığınız tavuk suyundan 4 su bardağı bir tencereye alın ve kaynatın.
İçerisine suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın.
Meyanesi için;
Bir karıştırma kabına yoğurt, yumurta, sarımsak ve unu ilave edip çırpın.
Kaynayan suyunuzdan bir kepçe karıştırma kabınıza ilave edin ve sürekli çırpın.
Meyaneniz ılınana kadar bu işlemi devam ettirin.
Ardından çorbanızın içerisine ilave edin.
Didiklenmiş tavuklarınızı içerisine ekleyin ve karıştırarak pişirin.
Son olarak tuz ve beyaz biber ilave edip karıştırın.
Üzeri için;
Bir tavaya tereyağını alın ve eritin.
İçerisine kuru nane ve toz kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
Birleştirmek için;
Çorbanızı servis edeceğiniz tabağa alın.
Üzerine hazırladığınız tereyağını dökün.
Sirkeyle birlikte sıcak servis edin.