Yemek Tarifleri

Tavuk Paçası Çorbası - Tavuk Paçası Çorbası Tarifi - Tavuk Paçası Çorbası Nasıl Yapılır?

‘Tavuk Paçası Çorbası tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Tavuk Paçası Çorbası yapabilirsiniz.’

Tavuk Paçası Çorbası

Malzemeler

4 su bardağı tavuk suyu

1 - 2 su bardağı su

200 gram tavuk göğsü - haşlanmış

Tuz

Beyaz biber

Meyanesi için;

4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurta

2 - 3 diş sarımsak - ezilmiş

2 tepeleme yemek kaşığı un

Üzeri için;

2 yemek kaşığı tereyağı

Toz kırmızı biber

Kuru nane

Servis ederken;

2 - 3 yemek kaşığı sirke

Yapılışı

Tavuğunuzu haşladığınız tavuk suyundan 4 su bardağı bir tencereye alın ve kaynatın.

İçerisine suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın.

Meyanesi için;

Bir karıştırma kabına yoğurt, yumurta, sarımsak ve unu ilave edip çırpın.

Kaynayan suyunuzdan bir kepçe karıştırma kabınıza ilave edin ve sürekli çırpın.

Meyaneniz ılınana kadar bu işlemi devam ettirin.

Ardından çorbanızın içerisine ilave edin.

Didiklenmiş tavuklarınızı içerisine ekleyin ve karıştırarak pişirin.

Son olarak tuz ve beyaz biber ilave edip karıştırın.

Üzeri için;

Bir tavaya tereyağını alın ve eritin.

İçerisine kuru nane ve toz kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

Birleştirmek için;

Çorbanızı servis edeceğiniz tabağa alın.

Üzerine hazırladığınız tereyağını dökün.

Sirkeyle birlikte sıcak servis edin.