Toyga Çorbası MALZEMELERİ
1 su bardağı süzme yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış nohut
Su
Tarhana için:
1.5 su bardağı göce
Yarım kg süzme yoğurt
1 yemek kaşığı un
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarpuz
Toyga Çorbası Yapılışı:
Tarhana için göce haşlanıp süzme yoğurt ve unla karıştırılarak hafifçe kaynatılır. (İsteğe bağlı olarak buzlukta bekletilebilir. ) Süzme yoğurt, yumurta ve çırpılarak terbiyesi hazırlanır. Karıştırılarak suyla birlikte tenceredeki çorbaya eklenir. Kesilmemesi için 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ eklenir. Karıştırılarak pişirildikten sonra haşlanmış nohut ilave edilir. Üzeri için tereyağın yarpuz yakılarak çorbanın üzerine gezdirilir