Zencefilli Şehriyeli Domates Çorbası
MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
4 - 5 adet doğranmış domates
1 parmak zencefil - rende
1 adet havuç - rende
1 - 2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biber
1 - 1,5 litre su
1 avuç arpa şehriye
Tuz / Karabiber
Üzeri için;
Maydanoz
Taze nane
YAPILIŞI
Çorba tencerenizi ocağa koyun ve ısıtın.
Isınan tencerenizin içerisine tereyağını ilave edin ve eritin.
Eriyen tereyağının üzerine doğranmış domatesleri ilave edin ve karıştırın.
Not : Yazdan kavanozladığınız domatesleri kullanabilirsiniz.
Zencefilinizi rendenin ince tarafıyla rendeleyin ve domatesin üzerine ekleyin.
Hafif fokurdamaya başlayınca rendelenmiş havucu ilave edin.
Ardından ince doğranmış yeşil biber ve kırmızı kapya biberi ilave edip karıştırın.
Suyunu ekleyin.
Tuz ve karabiberi ilave edip iyice kaynatın.
Çorba kaynayınca içerisine arpa şehriyeyi ilave edip şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
Çorbanız pişince servis kaselerine pay edin ve üzerlerine ince kıyılmış nane, maydanoz serperek sıcak servis edin.