Kuru Kabak ve Patlıcan Sarması - Kuru Kabak ve Patlıcan Sarması Tarifi - Kuru Kabak ve Patlıcan Sarması Nasıl Yapılır?
‘Kuru Kabak ve Patlıcan Sarması tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kuru Kabak ve Patlıcan Sarması Dolma yapabilirsiniz.’
Kuru Kabak ve Patlıcan Sarması MALZEMELERİ
1 dizi kuru kabak 1 dizi kuru patlıcan 750 gram orta yağlı kıyma Yarım çay bardağı çiğ köftelik bulgur Yarım çay bardağı pirinç 1 çorba kaşığı donates salçası 1 domates 1 soğan 1 su bardağı su Tuz, karabiber, kırmızı biber
Sos için: Sıvıyağ 1 çorba kaşığı biber salçası
Kuru Kabak ve Patlıcan Sarması Yapılışı:
Kabak ve patlıcan yumuşayıncaya kadar tuzlu kaynar suda haşlanır. Kıyma, bulgur, pirinç, rendelenmiş domates, doğranmış soğan, salça ve baharatlar karı1 çorba kaşığı domates salçası ştırılır. Kabak ve patlıcanların içine yayılıp sarılır. Sarmalar dik olacak şekilde tencereye yerleştirilir. Diğer tarafta sıvıyağda domates ve biber salçası kızartılır. Üzerine 4 su bardağı su eklenip sarılmış kabak ve patlıcanların üzerine dökülür. 30-40 dakika kadar pişirilir.