Yemek Tarifleri

Turşulu Dolma - Turşulu Dolma Tarifi - Turşulu Dolma Nasıl Yapılır?

‘Turşulu Dolma tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Turşulu Dolma yapabilirsiniz.’

Turşulu Dolma MALZEMELERİ

Yarım kg az yağlı dana kıyma
1 soğan
250 gram köftelik bulgur
1 orta boy lahana
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı silor salçası ya da taneleriyle nar suyu
100 gram tereyağı ya da margarin
1 yemek kaşığı pulbiber
Tuz

Turşulu Dolma Yapılışı:


Lahananın kafa kısmı kesilip yaprakları haşlanır. Et, bulgur, tuz ve rendelenmiş soğan bir kaba alınıp yoğurulur. İç malzemesi ile lahana yaprakları sarılır ve tencereye dizilir. Diğer tarafta tereyağı eritilip domates ve silor salçası kavrulur. Pulbiber ve tuz eklendikten sonra yemeğin üzerine gezdirilir. Kaynamış su ilave ederek 15-20 dakika pişirilir


İlgili Haberler

Kaya, Zerrin için kavga etti!

Bu savaşı senin için bitireceğim!

Arda'nın Mutfağı - Muzlu Mermer Kek Tarifi - Muzlu Mermer Kek Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Cevizli ve Tulum Peynirli Erişte Tarifi - Cevizli ve Tulum Peynirli Erişte Nasıl Yapılır?