Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Biber Dolması - Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi - Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır?

‘Zeytinyağlı Biber Dolması tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Zeytinyağlı Biber Dolması yapabilirsiniz.’

Zeytinyağlı Biber Dolması

Malzemeler

16 adet dolmalık biber

3 – 4 adet domates – dolmanın üzeri için
 
İç Pilav için;

1 su bardağı zeytinyağı

7 adet büyük boy soğan

3 su bardağı pirinç – nişastası gidene kadar yıkanmış

Tuz

Karabiber

3 - 4 tutam kuru nane

2,5 yemek kaşığı toz şeker

3 su bardağı su

1 yemek kaşığı Yenibahar – piştikten sonra
 
Üzeri için;

1/2 su bardağı zeytinyağı

Su – dolmaların 1/4'ine gelecek şekilde 

 

Yapılışı

Zeytinyağını bir tencereye alın ve soğanları kavurun. Pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayın. Soğanlar kavrulduktan sonra pirinci ekleyin ve kavurun. Ardından tuz, karabiber, nane ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın. Suyunu ilave edip pişirin ve demlenmeye bırakın.

Pilav demlendikten sonra içine yenibahar ve nane ekleyip, karıştırın. Tuz ve şekeri az geldiyse ilave edebilirsiniz.

Dolmalık biberlerin saplı kısımlarını kesin ve iç çekirdeklerini çıkartın. Hazırladığınız iç pilavı biberlerin içlerine doldurun. Domatesleri kalın olacak şekilde doğrayın ve doldurduğunuz biberlerin ağız kısımlarına pirinçler dışarı taşmayacak şekilde yerleştirin.

Hazırladığınız dolmalarınızı derin bir tencereye yerleştirin. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı gezdirin ve dolmaların yarısına kadar su ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirin.


İlgili Haberler

Aslı Hünel, Gelinim Mutfakta'nın 1499. Bölümünde en yüksek puanı kime verdi?

Zuhal, ekmek satacak!

Bir adamın oğulluğu baba olunca biter!

Burak, babası için bıçak çekti!