Çoban Kavurma
MALZEMELER
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
750 gr. kuzu kuşbaşı et
15 - 20 adet arpacık soğan
4 - 5 diş sarımsak
4 - 5 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
3 adet domates
1 su bardağı et suyu
Kuru kekik
YAPILIŞI:
Ayçiçek yağı ve tereyağını tavaya alın ve kızdırın.
Etleri içerisine alın ve orta ateşte 15 dakika kavurun.
Arpacık soğan ve sarımsakları ekleyin, 5 dakika soteleyin.
İri doğranmış biberleri ekleyin, 5 dakika daha soteleyin.
Küp doğradığınız domatesleri ekleyin, bir tur çevirin.
Et suyunu ve kuru kekik dışındaki baharatları ekleyip, altını kısıp, kapağını kapatıp 40 dakika pişirin.
Ocaktan almadan kuru kekik serpin.
Bir tur karıştırın ve servis edin.