Hamurlu Güveç
MALZEMELER
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
4 adet kemiksiz tavuk kalça - iri küp doğranmış
1/2 adet sarı dolmalık biber
1/2 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet havuç
15 adet arpacık soğan
1 adet kereviz sapı
1 adet kabak
1 adet ayva
1 dal biberiye
Tuz / Karabiber
Hamuru için;
175 gr un
100 gr tereyağı
1 adet yumurta
Tuz
Bütün badem içi - kabuksuz
YAPILIŞI
Hamuru için;
Un, tereyağı, tuz ve yumurtayı parçalayıcınızın içerisine alın ve hamur olana kadar çekin.
Hazır olan hamurunuzu iki yağlı kağıt arasına alın ve bir merdane yardımıyla pişireceğiniz güvecin boyutunda açıp dolapta dinlendirin.
Güveç için;
Vok tavanızı ocağınıza alın.
İçerisine zeytinyağı ve tereyağı ekleyip ısıtın.
İri küp doğradığınız tavuklarınızı tavanızın içerisine alıp iyice renk alana kadar pişirin.
Ardından biberleri içerisine alıp birkaç tur çevirin.
Soğanlar ve havucu ekleyip birkaç tur daha çevirin.
Kabağınızın çekirdekli kısımlarını kenara ayırın ve iri küp doğrayıp tavaya ekleyin.
Kereviz saplarınızı doğrayın ve tavaya ekleyin.
Ayvanızdan bir kaşık yardımıyla parçalar çıkartın ve tavaya ekleyin.
Biberiye, tuz ve karabiber ekleyip soteleyin.
Birleştirmek için;
22×22 cm genişliğinde kare güvecinizin içerisine hazırladığınız tavuklu sebzelerinizi ilave edin.
Hazırladığınız hamuru güvecinizin üzerine kapatın ve üzerini kabuksuz çiğ bademle süsleyin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.