Köri Soslu Tavuk
MALZEMELER
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan - iri yemeklik doğranmış
1 adet patates - küp doğranmış
7 - 8 adet mantar
2 adet tavuk göğüs
1 su bardağı süt
200 ml. krema
1 yemek kaşığı köri
1/4 adet muskat
1 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Bir tencereye yağları alın ve ısıtın.
Patatesleri küp doğrayın ve tencereye alıp, birkaç tur çevirin.
Ardından sırasıyla soğan, mantar ve tavuğu ekleyip, karıştırarak pişirin.
Her şey iyice kavrulunca süt ve kremayı ekleyin.
Köri, muskat rendesi, defne yaprağı, tuz ve karabiberi ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.
20 – 25 dakika pişirin.