Yemek Tarifleri

Kremalı Tavuk - Kremalı Tavuk Tarifi - Kremalı Tavuk Nasıl Yapılır?

‘Kremalı Tavuk tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kremalı Tavuk yapabilirsiniz.’

Kremalı Tavuk

MALZEMELER

6 adet kemiksiz tavuk kalça
2 tatlı kaşığı tavuk çeşnisi
1/2 su bardağı soya sos

10 adet mantar – dilimlenmiş
1 adet soğan – julyen kesilmiş
2 diş sarımsak
1 adet büyük boy patates
1 su bardağı krema
Zeytinyağı

Üzeri için;

1 su bardağı kaşar peyniri – rendelenmiş

YAPILIŞI

Soğanları jülyen doğrayın.

Mantarları ve sarımsakları ince dilimleyin.

Patatesleri yuvarlak olacak şekilde ince ince dilimleyin.

Tavanızı ısıtın.

Zeytinyağı ekleyin ve ısıtın.

Soğanları ekleyin ve hafif kavurun.

Ardından mantarları ve sarımsakları ekleyip, sularını salıp çekmelerini bekleyin.

Mantarlar sularını çekince bir tabağa alın ve bekletin.

Tavuklarınızı tavaya koyun ve bir tarafı hafif renk alınca çevirin.

Tavukların her iki tarafına da tavuk çeşnisi serpin.

Üzerlerine soya sos ekleyip, hafif tıkırdatın.

Ocağın altını kapatın.

Tavukları fırın kabınıza alın ve tavukların üzerlerine hazırladığınız mantarlı harcı ekleyin.

Mantarlı harcın üzerine ince dilimlediğiniz patatesleri dizin.

Patateslerin üzerine kremayı yayın.

Fırın kabınızın üzerine alüminyum folyo kapatın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Ardından üstündeki folyoyu alın.

Patateslerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini gezdirip, kaşarlar eriyene kadar 15 dakika pişirin.

Kaşarlar eriyince, çıkarıp sıcak servis edin.