Milföylü Tavuk Rulo Sarma
MALZEMELER
6 adet tavuk baget
3 adet dikdörtgen milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
Susam - kavrulmuş
Tuz
Karabiber
Tavuğu haşlamak için;
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet defne yaprağı
5 - 6 adet tane karabiber
5 - 6 su bardağı su
Tuz
YAPILIŞI
Tavuğu haşlamak için;
Tavuk bagetlerinizi tencerenize alın.
İçerisine iri doğradığınız soğan ve havucu alın.
Defne yaprağı, tuz, tane karabiber ve suyu ekleyip tavuğunuzu haşlayın.
Soğuması için kenarda bekletin ve tavukların derilerini üzerinden ayırın.
Milföy hamurlarınızı bir hamurdan 6 tane uzun şerit çıkaracak şekilde kesin.
Tavuklarınızın her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin.
Kestiğiniz hamurları tavuğunuza sarın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve kavrulmuş susamları serpiştirin.
Tavuklarınızı pişireceğiniz fırın kabının altına su ekleyin.
Üzerine teli yerleştirin ve tavuklarınızı dizin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.