Yemek Tarifleri

Sultan Kebabı - Sultan Kebabı Tarifi - Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?

‘Sultan Kebabı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Sultan Kebabı yapabilirsiniz.’

Sultan Kebabı MALZEMELERİ  

2 adet bütün bonfile (Yaklaşık 2 kg) 
4-5 adet patates 
4-5 çorba kaşığı tereyağı  
Tuz, pulbiber, kekik  

Üzeri için:  
2-3 su bardağı yoğurt  
2 diş sarımsak  

Sos için: 
2 çorba kaşığı sıvıyağ 
2 çorba kaşığı tereyağı  
2 çorba kaşığı salça 
Pulbiber 

Sultan Kebabı Yapılışı:
Bonfileler buzlukta bekletilerek dondurulur. Buzluktan çıkartılan etler iki kere yıkanır. Kesme tahtasının üzerine alınıp döner gibi ince ince doğranır. Isıtılan tencereye etler alınır. Etlerin suyunu bırakıp çekmesi beklenir. Tereyağı eklenip etler kızartılır. Kızaran etlere tuz, pulbiber ve kekik eklenip karıştırılır. Diğer tarafta patatesler soyulup küp şeklinde doğrandıktan sonra kızgın yağda kızartılır. Servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilip etler yayılır. Salçalı sos gezdirilip servis yapılır.


İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Pesto Soslu Ravioli Tarifi - Pesto Soslu Ravioli Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Ballı Tavuk Pirzola Tarifi - Ballı Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Karamel Muzlu Mousse Tarifi - Karamel Muzlu Mousse Nasıl Yapılır?

Çare Ana'nın katilleri nasıl yakalandı?