Tavuk Lolipop
MALZEMELER
750 gram tavuk lolipop
Kaplama sosu için;
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz sarımsak
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Karabiber
1/2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı beyaz sirke
1 adet yumurta
2 - 3 yemek kaşığı su - açacak kadar
Tavuk marinasyonu için;
1 yemek kaşığı toz zencefil
1 yemek kaşığı toz sarımsak
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
4 yemek kaşığı soya sosu
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı
Yapılışı:
Tavuk marinasyonu için;
Bir karıştırma kabında toz zencefil, toz sarımsak, acı biber salçası ve soya sosu karıştırın.
Tavuklarınızın etli kısımlarına bir kaşık yardımıyla hazırladığınız tavuk marinasyonundan sürün ve tavuklarınızı bir tabağa çıkartıp 10 – 15 dakika bekletin.
Kaplama sosu için;
Ayrı bir karıştırma kabında toz zencefil, toz sarımsak, toz kırmızı biber, tuz, karabiber, un, mısır nişastası, beyaz sirke, yumurta ve karışımı açacak kadar su ilave edip iyice karıştırın.
Karışımınıza dinlenen tavuklarınızı bulayın.
Tavanızı ocağa alın ve ayçiçek yağı ilave edip ısıtın.
Kızan yağınızın içerisine karışıma buladığınız tavukları alın ve iyice kızartın.
Kızaran tavuklarınızı havlu kağıt serili bir tabağa çıkartın ve fazla yağını süzdürüp servis edin.