Tavuklu Sebzeli Lazanya
Malzemeler
10 adet lazanya yaprağı
İç harç için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5 - 6 adet kemiksiz tavuk but
2 adet soğan
15 - 20 adet kültür mantarı
300 gram ıspanak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Beşamel için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Muskat
Üzeri için;
1 su bardağı kaşar peyniri - rende
Yapılışı
Tavuklarınızı küçük küp olacak şekilde doğrayın.
Soğanlarınızı ince yemeklik doğrayın.
Mantarlarınızı ince dilimleyin.
Ispanaklarınızı ince kıyın.
Tavanızı ısıtın ve zeytinyağı ekleyin.
Tavuklarınızı tavanıza ilave edin ve iyice pişirin.
Pişen tavuklarınıza tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.
Aynı tavaya biraz zeytinyağı ilave edip soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin.
Mantarları ekleyip sotelemeye devam edin.
Ardından ıspanakları ilave edin ve kavurun.
Ispanaklar yumuşadıktan sonra tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın.
Pişirdiğiniz tavukları da içerisine ilave edin ve karıştırın.
Beşamel sos için;
Küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritin.
Unu ilave edip, kavurun.
Kavrulan una, sütü ilave edip iyice karıştırın.
Tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın.
Hafif akışkan bir kıvam olacak şekilde beşamel elde edin.
Birleştirmek için;
20×20 cm’lik kare fırın kabınızın tabanına hazırladığınız beşamelden 2 yemek kaşığı gezdirin. Üzerine 2 yaprak lazanya yerleştirin.
2 yemek kaşığı beşamel ve hazırladığınız iç harçtan ilave edin.
Tekrar lazanya yapraklarından koyup, beşamel ve iç harçtan koyun.
Bütün malzemeler bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin.
En son koyduğunuz lazanya yaprağının üzerine beşamel ilave edin.
Ardından rende kaşar peyniri serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.