Yemek Tarifleri

Yılbaşı Tavuğu - Yılbaşı Tavuğu Tarifi - Yılbaşı Tavuğu Nasıl Yapılır?

‘Yılbaşı Tavuğu tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Yılbaşı Tavuğu yapabilirsiniz.’

Yılbaşı Tavuğu

MALZEMELER

1 adet bütün tavuk - 2,5 kg

6 - 7 adet orta boy bebek patates

6 adet bebek havuç

2 baş sarımsak - ortadan ikiye kesilmiş

10 adet brüksel lahanası

10 - 15 adet arpacık soğan

1 adet kereviz sapı

1 adet kereviz - 8'e bölünmüş

1 adet portakal

3 - 4 dal biberiye

2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

1 adet pancar

1/2 su bardağı su

Tavuğunuzun içi için;

1 adet portakal

Üzeri için;

60 gram tereyağı - erimiş

2 - 3 diş sarımsak

Top kekik

Sosu için;

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı nar ekşisi

1/3 adet narın taneleri

 

Arda'nın Mutfağı'nda neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!