Çikolatalı Ponçik
Ön Maya için;
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı kuru maya
2,5 yemek kaşığı toz şeker
Hamuru için;
Ön maya
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı margarin - eritilmiş
1 adet yumurta
4 su bardağı un
İçi için;
Çikolatalı fındık kreması
Üzeri için;
Pudra şekeri
YAPILIŞI:
Ön maya için olan malzemeleri karıştırın ve streçleyip 10 – 15 dakika mayalandırın.
Margarini eritin, sıvıyağla karıştırın.
Ardından yumurtayı bir kasede çırpın ve yağı yavaşça yumurtaya yedirin.
4 su bardağı un, yumurtalı karışım ve ön mayayı birleştirip yoğurun.
Streçleyip 1 saat mayalandırın.
Sürenin sonunda hamuru tekrar yoğurup, gazını alın.
Hamuru eşit iki parçaya bölün.
Bir tanesini tezgahın üzerinde yuvarlak olacak şekilde açın ve 8 eşit üçgen elde edin.
Bir tane üçgeni önünüze alın ve içerisine kakaolu fındık kreması yerleştirip, kenarlardan kapatarak sarın.
Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp, 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Fırından çıkan ponçikler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.