Yemek Tarifleri

Entekke Böreği - Entekke Böreği Tarifi - Entekke Böreği Nasıl Yapılır?

‘Entekke Böreği tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Entekke Böreği yemeğini yapabilirsiniz.’

Entekke Böreği

Malzemeler:
200 gr yağlı dana kıyma
Yarım demet maydanoz
1 soğan
1 çay kaşığı karabiber

Hamur için:
1 kg un
1 paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar su

Kızartmak için: Sıvıyağ

Yapılışı:
Yaş maya su, tuz ve şekerle karıştırılarak açılır. Unla birlikte karıştırılarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Mayalanması için kenara alınıp üzeri temiz bir bezle kapatılarak bekletilir. İç malzemesi için yemeklik doğranmış soğan ile kıyma kavrulur. İnce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlak şekilde açılır. Kıymalı iç harçtan içine konulup kenarları bastırılarak kapatılır. Kızgın yağda kızartılır


İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Elmalı Crumble Tarifi - Elmalı Crumble Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi - Yoğurtlu Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Patates Topik Tarifi - Patates Topik Nasıl Yapılır?

Ünlü türkücü Hülya Polat müziğe nasıl başladı?