Yemek Tarifleri

Kaytaz Böreği - Kaytaz Böreği Tarifi - Kaytaz Böreği Nasıl Yapılır?

‘Kaytaz Böreği tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kaytaz Böreği yemeğini yapabilirsiniz.’

Kaytaz Böreği

Malzemeler:
500 gr kıyma (koyun)
3 soğan
Tuz 
Karabiber
1 tatlı kaşığı salça

Hamuru için: 
1 kg un 
Su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı şeker

Yapılışı:
Derin bir kaba, un, maya, şeker, tuz ve su alınıp yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Üzeri kapatılıp 15-20 dakika mayalanması için bekletilir. Diğer tarafta üzeri için soğanlar soyulup küçük küçük doğranır. Kıyma, soğan, salça ve baharat tüm malzeme özleşene kadar yoğurulur. Mayalanan hamur bezelere ayrılır. Bezeler oklava ya da merdane ile yuvarlak açılır. Dört kenarı ortada birleştirilerek kare şekli verilir. Hamurlar yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerlerine kıymalı harçtan yayılıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.


İlgili Haberler

Ünlü türkücü Hülya Polat müziğe nasıl başladı?

Kusursuz olmak hayatımızı nasıl etkiliyor?

Çocuklarla nasıl kaliteli vakit geçirilir?

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?