Yemek Tarifleri

Kıymalı Mercimekli Börek - Kıymalı Mercimekli Börek Tarifi - Kıymalı Mercimekli Börek Nasıl Yapılır?

"Kıymalı Mercimekli Börek" tarifi! ‘Kıymalı Mercimekli Börek tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kıymalı Mercimekli Börek yapabilirsiniz.’

Kıymalı Mercimekli Börek

MALZEMELER

1 adet yufka

Yufkayı ıslatmak için;

Su

Zeytinyağı

İç harcı için;

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet orta boy soğan

1 adet orta boy patates - rende

100 gram kıyma

1/2 su bardağı yeşil mercimek - haşlanmamış

Tuz / Karabiber

1 dolu avuç kuru nane

1 yemek kaşığı toz kırmızı biber

YAPILIŞI:

İç harcı için;
Mercimeğinizi bir sos tenceresine alın ve haşlayın.
Haşlanan mercimeğinizi süzün ve kenara alın.
Tavanızı ocağa alıp zeytinyağı ve tereyağı ilave edip ısıtın.
İnce yemeklik doğradığınız soğanlarınızı tavaya ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin.
Patateslerinizi rendeleyin ve tavanızın içerisine ilave edip soteleyin.
Tuz ve karabiber ilave edip
Kıymanızı ilave edin ve ezerek sotelemeye devam edin.
Kıymanız hafif sotelenince haşladığınız mercimeği tavanıza ilave edin ve karıştırın.
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kuru nane ilave edip karıştırın.

Birleştirmek için;
Bir karıştırma kabında su ve zeytinyağını karıştırın.
Yufkanızı tezgahınıza açın.
Yufkanızın yarısına bir fırça yardımıyla yağlı suyu sürün.
Ardından ikiye katlayın ve geniş kısmına hazırladığınız iç harçtan ince uzun olacak şekilde yayın.
Yufkanızı ileriye doğru bir tur katlayın ve hafif yuvarlayıp iki yufka birbirine değince bitim yerinden kesin.
Kalan diğer yufka parçanızı da aynı şekilde hazırlayın.
Ardından iç harç dolu ve yuvarlak olan yufkanızı 3 parmak genişliğinde olacak şekilde kesin.
30 – 32 cm’lik yuvarlak cam fırın kabınızı yağlı suyla yağlayın ve hazırladığınız mantı börekleri dizin.

Yağlı sudan mantı böreklerinizin üzerlerine gezdirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.