Kozalak Mantı
MALZEMELERİ
3 adet yufka
Kıymalı Harç için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
250 gr. kıyma
2 adet orta boy domates
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
1 kase süzme yoğurt
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
Yufkanızdan 32 adet eşit üçgen çıkartın.
Diğer yufkayı da aynı şekilde bölün ve toplamda 96 parça üçgen elde edin.
Her bir parçayı ince bir pipet yardımıyla sarın, uçlarını suyla ıslatarak yapıştırın.
Bir tavada yağ kızdırın.
Kızdırdığınız yağın içerisine yufkaları alın ve kızartın.
Kıymalı Harç için;
Soğanları ve biberleri yemeklik doğrayın.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın ardından soğanları ve biberleri ekleyip, kavurun.
Üzerine salçayı ve kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
Kıymalar pişince, küçük küp doğradığınız domates, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek ocaktan alın.
Üzeri için;
Servis edeceğiniz tabağın ortasına yoğurdu ekleyin.
Üzerine kıymalı harcı koyun, kenarlarına hazırladığınız mantıları dizin.
Aynı işlemi ikinci kat için de tekrarlayın.
Sıcak servis edin.