Yemek Tarifleri

Küçük Pideler Tarifi - Küçük Pideler Nasıl Yapılır?

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 12 Mayıs Salı günü yayınlanan 42. bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Küçük Pideler" tarifi! ‘Küçük Pideler tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Küçük Pideler yapabilirsiniz.’

Küçük Pideler

Malzemeler

Hamuru için;

20 gr. yaş maya ya da 8 gr kuru maya

1 + 3/4 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

4,5 - 5 su bardağı un

1 tutam tuz

1 yemek kaşığı tereyağı - piştikten sonra

 İç harç için;

1 yemek kaşığı zeytinyağı

200 gr. kıyma

1 adet soğan - ince yemeklik doğranmış

1 adet domates – küçük küp doğranmış

6 adet sivri biber - ince doğranmış

1 parmak sucuk - küçük küp doğranmış

4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 tatlı kaşığı domates salçası

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI:

Hamuru için;
Bir karıştırma kabında su, toz şeker ve mayayı karıştırın.
Maya eridikten sonra 5 dakika bekletin.
İçerisine yoğurt ve ayçiçek yağını ilave edin ve karıştırın.
Unu derin bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz olacak şekilde açın.
Mayalı karışımı ilave edip önce bir çatal yardımıyla karıştırın.
Un ve mayalı karışım biraz karışınca tuzu hamurun kenarlarından ekleyin ve elinizle iyice yoğurun.
Hamurunuz un isterse, un ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Yoğurduğunuz hamuru hiç hava almayacak şekilde streç filmle sarın ve 1 saat mayalanması için kenara alın.

İç harcı için;
Bir tavayı ocağa alın ve ısıtın.
Zeytinyağını ilave edin ve kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar hafif ezerek kavurun.
Üzerine soğan ve biberi ilave edip iyice kavurun.
Üzerine domates salçası, sucuk, domates, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.

Birleştirmek için;
Mayalanan hamurunuzu yeniden yoğurun ve hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın.
Tezgahınızı unlayın ve hamuru yuvarlak olacak şekilde açın.
Ortasına hazırladığınız kıymalı harçtan koyun.
İsterseniz normal pide şekli de verebilirsiniz.
Bütün hamurunuzu aynı şekilde hazırlayın.
Bütün pidelerinizi fırın tepsinize yerleştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.

Tarifi videomuzda!

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!