Yemek Tarifleri

Patatesli Gözleme - Patatesli Gözleme Tarifi - Patatesli Gözleme Nasıl Yapılır?

‘Patatesli Gözleme tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Patatesli Gözleme yapabilirsiniz.’

Patatesli Gözleme

MALZEMELER

2 adet yufka
Kaşar peyniri – rende
2 adet büyük boy patates – 600 gr
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Beyaz biber
1 çay kaşığı toz sarımsak
1 adet yumurta
10 dal dereotu
10 dal maydanoz
4 dal taze soğan
5 – 6 adet kurutulmuş domates

Sıvı Harç için;

1 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Patatesleri iyice haşlayın.

Suyunu süzün ve soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra patatesinizi bir parçalayıcıyla iyice ezin.

Ardından içerisine tuz, beyaz biber ve toz sarımsağı ekleyin.

Yumurtayı ekleyin ve parçalayıcıdan geçirmeye devam edin.

İnce kıydığınız yeşillikleri içerisine ekleyin ve bir spatula yardımıyla iyice karıştırın.

Bir karıştırma kabının içerisine su ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.

Yufkanızı tezgahınıza serin ve dörde bölün.

Böldüğünüz parçalardan birini uzun olan kısmı size doğru olacak şekilde önünüze alın.

Hazırladığınız zeytinyağlı sudan sürün.

Kenarlarını bir parmak katlayın, size doğru olan kısmını da bir parmak katlayın.

İçerisine patates püresini ve kaşar peyniri ekleyip zarf şeklinde kapatın.