Gaziantep'in yöresel tatlarından Pirinç Böreği tarifi burada!
Pirinç Böreği
MALZEMELER
DIŞI İÇİN:
4 SU BARDAĞI UN
2 KAŞIK YOĞURT
1 KAŞIK YAĞ
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 BARDAK SU,
1 YUMURTA
YAPILIŞI:
TÜM MALZEMELRİ KARIŞTIRIYORUZ VE HAMURUMUZU DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ.
İÇİ İÇİN MALZEMELER:
YARIM SU BARDAĞI PİRİNÇ
SICAK SU
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
200 GR KIYMA
HASBİR (YALANCI SAFRAN OTU)
TUZ
KARABİBER
YAPILIŞI:
PİRİNÇLERİ SICAK SU İLE ISLATIP BEKLETİYORUZ. İÇİNE TUZ EKLİYORUZ. ILININCAYA KADAR BEKLETİYORUZ. KIYMAYI KAVURUYORUZ İÇİNE KARABİBER TUZ EKLİYORUZ. BAŞKA BİR TENCEREDE PİRİNCİ HAŞLIYORUZ. TUZ VE BİR TUTAM HASBİR EKLİYORUZ SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ. ARDINDAN YAĞINI EKLİYORUZ. PİRİNCİ VE KIYMAYI KARIŞTIRIYORUZ. HAMURUMUZU BEZELER HALİNDE AÇIYORUZ İÇERİSİNE HARCIMIZDAN KOYUYORUZ ŞEKLİNİ VERİP PİŞİRİYORUZ.