Rustik Poğaça
MALZEMELER
5 su bardağı un
Tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
125 gr. tereyağı - erimiş
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın akı
İç Harcı için;
150 - 180 gr. beyaz peynir
8 - 10 adet siyah zeytin - çekirdekleri çıkartılmış
8 - 10 adet çeri domates
1/2 bağ dereotu
Kuru nane
Pul biber
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Kalın tuz
YAPILIŞI:
Un, tuz, mahlep ve kabartma tozunu bir karıştırma kabına alın ve karıştırın.
Ortasını açın ve eritilmiş tereyağı, ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta ve yumurta akını ilave edip önce çatalla, ardından kıvam alınca elinizle iyice yoğurun.
İç harç için;
Domatesleri bir bıçak ya da bir kürdan yardımıyla fırına dayanıklı cam kaba koyun ve ısıttığınız fırında içindeki suyunu kaybedene kadar pişirin.
Beyaz peyniri ezin.
Siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın.
Dereotunu ince kıyın.
Fırından çıkardığınız domatesleri de ince kıyın.
Ardından içerisine kuru nane ve pul biber ekleyip, her şeyi bir karıştırma kabında iyice karıştırın.
İç harç için olan bütün malzemeleri hamurunuza katın ve yoğurun.
Ardından her biri ortalama 80 gr olacak şekilde hamurunuzdan parçalar koparın.
Elinizle yuvarlak şekil verin ve fırın tepsinize dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün, kalın tuz serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.