Unsuz Çikolatalı Kurabiye
MALZEMELER
1 su bardağı damla çikolata - eritilmiş
3 adet yumurta beyazı - oda sıcaklığında
1 tutam tuz
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı kakao
1 su bardağı damla çikolata - bütün olarak
Üzeri için;
1 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
1 su bardağı damla çikolatayı benmari usulü eritin ve soğutun. Tezgah üstü mikserinizi tezgahınıza alın. İçerisine yumurta beyazlarını kırın, tuz ekleyin ve köpürene kadar çırpın. Pudra şekerini ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Benmari erittiğiniz ve soğuttuğunuz çikolatayı da mikserinizin içerisine ekleyerek çırpmaya devam edin. Hazır olan harcınızın içerisine mısır nişastası ve kakaoyu eleyerek ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın.
Damla çikolatayı kurabiye harcının içerisine ekleyin ve spatulayla karıştırmaya devam edin. Ardından küçük parçalar kopartarak pudra şekerine bulayın ve fırın tepsinize dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 – 12 dakika pişirin.
Soğutun ve servis edin.