Malzemeler:
1 kg kemikli kuzu eti
500 gr köftelik kıyma
1 kg köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
3 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
3 tatlı kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
1 kilo kemikli kuzu eti 1 silme tatlı kaşığı tuz ile haşlanır. 1 kg köftelik bulgur, 1 adet kuru soğan, 500 gr kıyma, 2’şer tatlı kaşığı kırmızı biber ve karabiber, arzuya göre tuz ve biraz su ile birlikte makinede çekilir ya da çok iyi yoğrulur. Yuvarlak köfteler yapılır. Köfteler etin suyunda haşlanır. Sos için; 1’er tatlı kaşığı toz kırmızı biber ve karabiber 3 yemek kaşığı tereyağında kızdırılır. Köfteler servis tabağına alınır,üzerine etler yerleştirilip sos dökülür.Sömelek köfte servise hazırdır.