Yemek Tarifleri

Firik Pilavı - Firik Pilavı Tarifi - Firik Pilavı Nasıl Yapılır?

‘Firik Pilavı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Firik Pilavı yapabilirsiniz.’

Firik Pilavı

MALZEMELER

2 avuç tel şehriye

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

2 yemek kaşığı tereyağı

1,5 su bardağı firik bulguru

1/2 su bardağı pilavlık bulgur

1 yemek kaşığı kuru fesleğen

Tuz

Karabiber

2 su bardağı et suyu

2 su bardağı su

2 avuç ceviz

Yapılışı: 

Pilav tenceresine tel şehriyeleri koyun ve hafif renk alıncaya kadar kavurun.
Şehriyeler renk almaya başlayınca ayçiçek yağı ve tereyağı ilave edip kavurun.
Yıkanmış firik ve bulguru ilave edip kavurmaya edin.
1 – 2 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve kuru fesleğeni ekleyip karıştırın.
Sularını ilave edip pişmeye bırakın.
Suyunu çektikten sonra iri kıydığınız cevizi ilave edin ve kapağı kapalı olarak dinlenmeye bırakın.